Knolselderij soep
Knolselderij soep

Informatie

Hoofdingrediënt:
Knolselderij-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

· 1 knolselderij
· 200 gr boter
· 1/2 el tijm
· 1 teentje knoflook
· 1 l bouillon
· 50 gr gehakte walnoten
· 120 ml kookroom (optioneel)

Knolselderij is een superknol! Het bevat veel vitaminen die onder andere de werking van de hersenen bevorderen en daarbij werkt het ook nog eens cholesterol verlagend! Bovendien is het een uitstekende aardappelvervanger -alleen bevat het minder koolhydraten. 

Knolselderij soep

Bereidingswijze:

1. Schil de knolselderij en snijd deze in kleine stukjes. Fruit ze aan in de boter,  samen met de fijn gehakte knoflook en tijm. Na ca 12 minuten de bouillon toevoegen en laten ca 20 minuten laten koken totdat de knolselderij gaar is. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep.

2. Voor het serveren eventueel de kookroom toevoegen en garneren met de gehakte walnoten.

TIP: Heerlijk als maaltijdsoep met ciabatta brood



« Terug naar: Recepten