Hollandse sla
Hollandse sla

Informatie

Hoofdingrediënt:
Kropsla-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Hoofdgerecht, Bijgerecht, Lunch, Salades
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Groenten:
Kropsla
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer

  • Ingredienten:

  • 1 krop sla
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • ½ eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 tomaat, in stukjes
  • 3 eieren, net niet hardgekookt

Bereidingswijze:

Verwijder de stronk van de krop en pluk de sla in stukken. Was de bladeren in koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.

Meng de olie, azijn, mayonaise en mosterd goed door elkaar en voeg de sjalot en de tomaat toe.

Doe de slabladeren in een schaal en sprenkel de dressing eroverheen. Garneer de sla met de in partjes gesneden eieren en serveer.


« Terug naar: Recepten