Hartige pompoentaart
Hartige pompoentaart

Informatie

Hoofdingrediënt:
Pompoen -BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Groenten:
Pompoen
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Feestelijk
Seizoen:
Herfst, Winter

Bereidingswijze:

Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Kook de pompoenblokjes in ca. 10 minuten beetgaar, giet ze af en stoom ze droog. Ontdooi de bladerdeegplakjes en leg deze op elkaar, rol ze uit, doe deze in een quichevorm en prik gaatjes in de bodem. Fruit de halve uien ringen aan in de olie en bak de gehakte walnoten ook nog een minuutje mee. Klop de eieren los en voeg de crème fraîche en de kruiden toe. Meng alles door elkaar, schep het mengsel op het bladerdeeg en verkruimel de feta erover heen. Zet de taart voor ca. 35 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Dek de taart af met de aluminium folie als deze te donker wordt.

Ingrediënten voor 4 personen:
800 g pompoen
5 plakken bladerdeeg
1 el olie
1 rode ui
150 g feta
50 g walnoten
120 ml crème fraîche
4 eieren
1 tl tijm
zout/peper/nootmuskaat

Tip: lekker als snack, lunch of voorgerecht. Ook leuk om 1 persoonstaartjes te maken


« Terug naar: Recepten