Gevulde flespompoen
Gevulde flespompoen

Informatie

Hoofdingrediënt:
Pompoen -BIO
Personen:
4
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht, Hapjes
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Groenten:
Pompoen
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Feestelijk
Seizoen:
Herfst, Winter

Ingrediënten

· 1 flespompoen (klein tot middelgroot)
· 1/2 kopje broodkruim
· 10 saliebladeren
· fijngesneden
· 2 tl zout
· 3 el olijfolie
· 2 teentjes knoflook
· Rasp van 1 citroen
· 1/2 el rozemarijn
· 1/2 el tijm

Niet alleen het vruchtvlees van de pompoen is eetbaar, maar ook de ranken, boemen en zaden. Door de hoeveelheid aan suiker kan de pompoen gebruikt worden in zowel zoete of hartige gerechten, bijvoorbeeld in de soep of  in de custard.

De flespompoen kun je het beste in een droge omgeving op ongeveer vijftien graden bewaren. Op deze manier is de groente twee maanden houdbaar.

Gevulde flespompoen

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het kontje van de flespompoen en leg deze apart. Pak een lepel en schep de zaadlijsten uit de flespompoen en uit het losgesneden stukje.
  
2. Meng de overige ingredienten samen en gebruik deze pasta als stuffing. Prop het mengsel in de pompoen. Zet het kapje terug op de pomoen en maak vast met tandenstokers of slagerstwijn.

3. Leg de pompoen in een ovenschaal en zet in de oven. Je kunt de pompoen eventueel instrijken met wat olie en zout. Als het schil bruin is en de pompoen zacht, is het klaar. Het mooiste is als je de pompoen recht opzet en van boven naar onder in kwarten snijdt. Leg zo goed mogelijk de stukken in een schaal en giet hier het overige sap uit de schaal overheen met nog wat olijfolie.

Je kunt dit gerecht als bijgerecht eten of als zelfstandig tapas hapje met brood eten. Pak bij een schepje pompoen ook een schepje stuffing mee. Bon Apetit.

« Terug naar: Recepten