Informatie

Hoofdingrediënt:
uien rood bio
Personen:
4
Categorie:
Bijgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Gezond

Ingrediënten

· Uien
· Olijfolie
· Balsamicoazijn
· Honing
· Verse of gedroogde tijm

  •  4 rode uien (gepeld)
  •  4 eetlepels olijfolie
  •  1 eetlepel balsamicoazijn
  •  2 eetlepels honing
  •  1 eetlepel verse tijm (fijngehakt) of
  •  1 theelepel gedroogde tijm

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de uien horizontaal door. Zet de uien naast elkaar in een ingevette ovenschaal, met de snijkanten naar boven.
  • Druk de laagjes ui met de vingers iets uit elkaar. Meng olijfolie, balsamico en honing en bestrijk hiermee de snijkanten van de ui.
  • Dek af met aluminiumfolie en zet de uien 30 minuten in het midden van de oven.
  • Haal het folie eraf en zet ze nog enkele minuten onder de grill. Serveer ze bestrooid met tijm.
  • Bereidingstip

    Bespaar tijd: zet de uien afgedekt 4 minuten in de magnetron op maximaal 800 Watt en zet ze daarna onder de grill.


« Terug naar: Recepten