Informatie

Hoofdingrediënt:
Rode kool-BIO
Personen:
4
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Seizoen:
Winter

Ingrediënten

· Rode kool bio
· Krieltjes bio
· Kikkerwten bio

spekblokje200 g
rodekool½
krieltje400 g
koriander½ bosje
kikkererwt (blik)300 g
komijnpoeder
ras-el-hanout
chilivlok ½ kl
sesamzaadje (geroosterd)1 el
olijfolie
grof zeezout
Voor de dressing
limoensap2 el
yoghurt natuur2 el
olijfolie1 el
notenolie1 el
honing2 kl
peper en zout

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de rodekool in schijven. leg ze op een bakplaat, besprenkel met olie en kruid met de specerijen en grof zeezout. Schuif 20 minuten in de oven.

  2. Spoel de kikkererwten, laat goed uitlekken. Spoel de koriander en laat goed uitlekken, pluk de blaadjes. Stoom de krieltjes beetgaar. bak de spekjes en de aardappelen krokant, voeg de kikkererwten toe en roerbak kort. Haal van het vuur en roer er de sesamzaadjes door.

  3. klop alle ingrediënten voor de dressing in een maatbeker los. Zet koel weg.

  4. Serveer de gegrilde rodekool met het aardappelpannetje. bestrooi met koriander en serveer er de yoghurtdressing bij.


« Terug naar: Recepten