Informatie

Hoofdingrediënt:
Kardoen bio
Personen:
2
Categorie:
Bijgerecht, Lunch, Hapjes
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Gelegenheid:
Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk

  • bloem – 200 gram
  • wijn – een glas witte, (of bier of water)
  • kardoen gekookt, in stukjes, (of andere groente) 
Meng zoveel van een glas witte wijn bij de bloem tot het een smeuïg papje is. Flink met de garde kloppen tot er geen klontjes meer inzitten. Snufje zout erbij en een fijngesnipperd ansjovisfiletje (uit blik). Half uurtje laten staan op een koele plek. Verhit een diepe koekenpan met een flinke laag olijfolie (of een echte frituurpan). Haal de stukjes groente door het papje en leg ze voorzichtig in de hete olie. In een koekenpan moet je deze ‘groentebeignets’ keren tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Leg ze, voor je ze opdient, even op keukenpapier om wat vet te absorberen. Mocht het je nog interesseren: de kardoen is rijk aan kalium en arm aan natrium, bevat weinig calorieën maar veel vitaminen. 

« Terug naar: Recepten