Frisse koolrabi salade
Frisse koolrabi salade

Informatie

Hoofdingrediënt:
Koolrabi-BIO
Personen:
4
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht, Lunch, Salades
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Groenten:
Koolrabi
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond
Seizoen:
Lente, Zomer

Ingrediënten

· 2 koolrabi
· 2 el gebrande sesamzaadjes
· 3 el olijfolie
· 1 el mosterd
· 1 el honing
· 1 el citroensap
· 2 el lente uitjes

De koolrabi groeit boven de grond. Rauw smaakt het selderijachtig, terwijl het gekookt naar een iets pittige bloemkool smaakt.

Koolrabi kun je het beste in de koelkast bewaren of op een droge, donkere en koele plaats. Wanneer je de koolrabi gaat schillen kun het beste eerst de stengels eraf snijden, vervolgens met een aardappelmesje schillen en dan de bolle kanten eraf snijden, zodat je een stevig snijoppervlak hebt.

Koolrabi salade

Bereidingswijze:

1. Schil de koolrabi en snijd of rasp het in dunne reepjes. Kook het heel even af, zodat er nog een 'bite' is. 

2. Maak van de olijfolie, mosterd, honing, citroensap en zout en peper een dressing en meng dit met de koolrabi, lente uitjes (in dunne schijfjes) en het sesamzaad.



« Terug naar: Recepten