Informatie

Hoofdingrediënt:
Flower Sprouts-BIO
Personen:
4
Categorie:
Bijgerecht, Salades
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Feestelijk
Seizoen:
Winter

Ingrediënten voor 4 personen:

50gr. Ahornsiroop
50gr. Mayonaise
2el. Appelazijn
4el. Walnoten fijngesneden
300gr. flowersprouts
250gr. Spekjes
Dunne scherven oude geitenkaas

Bereidingswijze:

Ahorn walnoot dressing: Meng een de mayo, ahornsiroop, 2 eetlepels appelazijn en de 2 eetlepels fijngesneden walnoten. Breng op smaak met peper en zout.

 

Flowersprouts
Breng gezouten water aan de kook. Doe de flowersprouts hierin en zet het vuur af. Laat het geheel 4 minuten bedekt staan. Haal de flower sprouts uit het water en spoel ze met koud water zodat ze niet doorgaren.

 

Spekjes

Bak de spekjes tot de gewenste garing, bijvoorbeeld nog zacht of krokant, en anders de helft zacht en de helft krokant.

 

Opmaak

Haal de flower sprouts door de dressing. Maak per bord een nestje, met de steel van de flowersprouts omlaag.  Strooi de spekjes er omheem. Wees vooral creatief. Zorg dat er hoogte in het gerecht komt. Gebruik de geitenkaasscherven  als garnering.


« Terug naar: Recepten