Informatie
Ingrediënten voor 4 personen:
50gr. Ahornsiroop
50gr. Mayonaise
2el. Appelazijn
4el. Walnoten fijngesneden
300gr. flowersprouts
250gr. Spekjes
Dunne scherven oude geitenkaas
Bereidingswijze:
Ahorn walnoot dressing: Meng een de mayo, ahornsiroop, 2 eetlepels appelazijn en de 2 eetlepels fijngesneden walnoten. Breng op smaak met peper en zout.
Flowersprouts
Breng gezouten water aan de kook. Doe de flowersprouts hierin en zet het vuur
af. Laat het geheel 4 minuten bedekt staan. Haal de flower sprouts uit het
water en spoel ze met koud water zodat ze niet doorgaren.
Spekjes
Bak de spekjes tot de gewenste garing, bijvoorbeeld nog zacht of krokant, en anders de helft zacht en de helft krokant.
Opmaak
Haal de flower sprouts door de dressing. Maak per bord een nestje, met de steel van de flowersprouts omlaag. Strooi de spekjes er omheem. Wees vooral creatief. Zorg dat er hoogte in het gerecht komt. Gebruik de geitenkaasscherven als garnering.
« Terug naar: Recepten