Caldo Verde (groene soep )
Caldo Verde (groene soep )

Informatie

Hoofdingrediënt:
Boerenkool-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Groenten:
Boerenkool
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Gezond
Seizoen:
Lente


Bereidingswijze:

Was de boerenkool, laat deze uitlekken en snijd deze in fijne reepjes. Verwarm de olijfolie en voeg de gesnipperde ui en gehakte knoflook toe. Als deze glazig zijn geworden de geschilde en in dunne plakjes gesneden aardappelen toevoegen en deze roerend licht bruin laten worden. Voeg vervolgens water toe, totdat alle ingrediënten onder water staan. Laat het geheel ca. 25 minuten op laag vuur garen. Neem de pan van het vuur en stamp de aardappelen fijn. Snijd de chorizo worst in plakken en laat deze ca 10 minuten bakken. Giet het vet van de worst af. Zet de pan terug op het vuur en voeg de worst toe. Breng de soep op smaak met zout en peper en voeg de boerenkool toe. Laat het geheel nog ca. 5 minuten koken.  

Ingrediënten voor 4 pers:
300g boerenkool
1 ui
2 tn knoflook
500 g kruimige aardappel
3 el olijfolie
150 chorizo
zout / peper

Tip: serveren met brood


« Terug naar: Recepten