Informatie

Hoofdingrediënt:
Lente ui - BIO
Personen:
2
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Gemakkelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst

voor 1 taart plus 2/3 pers

10 lente-uien (is afh van de dikte)
Bladerdeeg 6 plakjes
Olijfolie 2-3 eetlepels
Balsamicostroop/azijn (lekker bij ui)
Zout en Peper
1 ei



Pak een bakplaat en leg er een strook bakpapier op.
Vet in met olijfolie. Leg vervolgens de gewassen lenteui erop, vaak past de lente-ui er precies in zn geheel op. Leg ze om en om dus eerst wit "boven" de volgende groen "boven". Strooi (keltisch) zeezout  en peper over de lenteui met olie. Geef over het geheel wat balsamico-azijn. Je kunt eventueel nog tijm erover heen strooien of andere kruiden naar smaak. Leg 6 plakjes bladerdeeg aan elkaar en leg het deeg over de lente-ui. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei. Zet vervolgens het geheel in een oven op 180 voor zo'n 8 a 10 minuten (kijk op de verpakking van het bladerdeeg en de duur is ook afhankelijk van je oven). Als het bladerdeeg gaar is draai je de taart om en leg je deze op een mooie bord. Heerlijk als bijgerecht, voorgerecht of lunch.

« Terug naar: Recepten