Informatie

Hoofdingrediënt:
Bosui-bio
Personen:
4

Ingrediënten

· 6 bosuitje
· 750 ml bouillon
· 1 teentje knoflook
· 30 gram boter
· 40 gram bloem
· 1 takje peterselie
· Scheutje room
· Peper en zout

6 lente/bos uitjes
750 ml koude (kippen)bouillon
1 teentje knoflook
30 gr boter
40 gr bloem
Takje peterselie
Scheutje room
Peper en zout

Hak de knoflook fijn en snijd de lente uitjes in ringetjes.

Fruit ze aan in de boter. Houd iets van de lente ui achter voor de garnering.

Voeg de bloem toe en gaar deze een minuut of 5 mee.

Voeg nu de afgekoelde bouillon toe en roer het goed door elkaar.

Laat de lente ui soep een minuut of 15 zachtjes koken. Pureer de soep glad met een staafmixer. Vind je de soep te dik?, voeg dan wat extra bouillon toe.

Breng de lente ui soep op smaak met peper en zout.

Garneer de soep met wat fijngehakte peterselie, een scheutje room en een paar ringetje lente ui.

Serveer meteen.Ingrediënten voor 4 personen



« Terug naar: Recepten