Informatie

Hoofdingrediënt:
Boerenkool-BIO Paarse boerenkool-BIO paarse zoete aardappel-BIO witte zoete aardappel-BIO witte zoete aardappel-BIO
Personen:
2
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Boerenkool

Ingrediënten

· Ui
· Boerenkool
· Zoete aardappel
· Knoflook

Recept voor: 2 personen

  • 400 gr zoete aardappels
  • 1 paprika
  • 75 gr chorizo
  • 1 kleine ui
  • 200 gr boerenkool gesneden
  • 0.5 tl witte wijnazijn
  • 1 el olijfolie
  • 100 gr geitenkaas
  • 1 el mosterd

BEREIDINGSWIJZE

  • Schil de aardappels, snijd in gelijke stukken en doe in een pan met water. Kook de zoete aardappels ongeveer 15 tot 20 minuten totdat ze zacht en gaar zijn.
  • Snijd de paprika en chorizo in kleine stukjes en snipper de ui.
  • Bak de chorizo, paprika en ui glazig in een pan (zonder olie).
  • Voeg vervolgens de boerenkool en de azijn toe en bak tot de boerenkool totdat deze geslonken is.
  • Giet de aardappels af en stamp tot een puree (met eventueel een scheutje melk of een beetje boter).
  • Meng de olijfolie en het boerenkoolmengsel door de puree.
  • Brokkel de geitenkaas over de stamppot en serveer de stamppot met de mosterd.

« Terug naar: Recepten