Bloemkool ovenschotel
Bloemkool ovenschotel

Informatie

Hoofdingrediënt:
Bloemkool-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Groenten:
Bloemkool
Vegetarisch:
Nee
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst

Bereidingswijze:

Maak de bloemkool schoon en kook deze in ca. 10 minuten beetgaar. Bak het gehakt rul en pureer de helft van de bloemkool. Klop de eieren los met de melk en voeg hier het gehakt en de bloemkoolpuree aan toe. Beboter een ovenvaste schaal en verdeel hier het mengsel in. Verdeel op het bloemkool-gehaktmengsel de overige bloemkoolroosjes. Strooi hier de geraspte kaas over en zet de schotel 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.  

Ingrediënten voor 4 pers:
1 grote bloemkool
400 g gehakt
50 g boter
4 eieren
1 dl melk
100 g geraspte kaas
zout / peper
boter (om in te vetten)


Tip:

-Gemakkelijk om van te voren klaar te zetten!
-Lekker met gebakken krieltjes



« Terug naar: Recepten