Bietensalade met zalm
Bietensalade met zalm

Informatie

Hoofdingrediënt:
Rode biet-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht
Groenten:
Rode biet
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Herfst, Winter

Bereidingswijze:

Kook de bietjes in ca. 30 minuten (afhankelijk van de grootte) beetgaar. Schil ze onder koud stromend water en snijd ze vervolgens in blokjes. Snijd ook de appel in blokjes en meng deze met de bieten en de gewassen veldsla. Verdeel de salade over de borden, rol de plakjes zalm op, zodat er een roosje ontstaat en verdeel deze over de salade. Meng alle ingrediënten voor de dressing. De borden kun je van te voren klaar maken, besprenkel voor het serveren de dressing erover.
        

Ingrediënten:
200 g sla
2 st. rode bieten
200 g gerookte zalm
2 appels

Dressing:
1 el witte wijnazijn
3 el olijfolie
2 tl mosterd
1tl honing
zout/peper

Tip: heerlijk als voorgerecht 


« Terug naar: Recepten