Ballenschotel
Ballenschotel

Informatie

Hoofdingrediënt:
Spruitjes - BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Groenten:
Spruiten
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Herfst, Winter

Bereidingswijze:

Maak de spruiten schoon en kook ze beetgaar. Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes, draai de gehaktballetjes en bak ze gaar. Meng alle ingrediënten voor de saus. Doe de spruiten, de krieltjes en de gehaktballetjes in een beboterde ovenschaal en schenk de saus hierover. Zet het 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.   

Ingrediënten voor 4 personen:
1 kg spruiten
750 g voorgekookte krielen

Saus:
125 g kookgroom
125 g crème frâiche
125 g geraspte kaas
1 ei
zout / peper 

Gehaktballetjes:
500 g gehakt
1 ei
1 tn gehakte knoflook
1 tl kerriepoeder
1 tl paprikapoeder
3 el paneermeel
40 g boter
zout / peper


« Terug naar: Recepten