Informatie
Hoofdingrediënt:
Personen:
4
Categorie:
Bijgerecht
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Feestelijk
Seizoen:
Zomer
Baba ganoush is dé romige en rokerige auberginedip waar je je brood, crackers of groenten het liefst non-stop in dipt. Met dit eenvoudige recept maak je zelf de lekkerste versie, helemaal vers en bomvol smaak.
- ▢3 aubergines
- ▢3 teentjes knoflook
- ▢1 el tahini
- ▢1 tl komijnpoeder
- ▢1 citroen
- ▢Olijfolie
- ▢Peper en zout
- Verwarm de oven op 180°C.
- Snijd de aubergines in de lengte doormidden en kerf met een mes de snijkant in ruitvorm in. Besprenkel met olijfolie en leg met de snijkant naar boven op een bakplaat. Bak ongeveer 45 minuten tot het vruchtvlees helemaal zacht is.
- Pak de knoflookteentjes samen in aluminiumfolie en leg ook in de oven om te poffen.
- Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de schil van de aubergine en doe in een keukenmachine, samen met de knoflookteentjes (zonder velletje). Voeg de tahini, komijnpoeder en 2 eetlepels olijfolie toe. Draai tot een grove puree.
- Breng op smaak met zest en sap van de citroen, peper en zout en eventueel wat extra komijnpoeder of olijfolie.
« Terug naar: Recepten