Andijvietaart
Andijvietaart

Informatie

Hoofdingrediënt:
Andijvie-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Groenten:
Andijvie
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Herfst, Winter

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat de deegplakjes ontdooien. Snipper de ui en hak de cashewnoten grof. Leg de deegplakjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Laat de randen elkaar overlappen en druk ze aan.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de andijvie in 2-3 porties toe. Laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Schep de cashewnoten erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  3. Klop de eieren los met de crème fraîche, de helft van de kaas en peper en zout. Schep de andijvie op het bladerdeeg. Laat 3 cm van de randen vrij. Vouw het deeg terug tot de groente. Schenk het ei-kaasmengsel erover. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

Ingrediënten:

700 g andijvie
6 plakjes roomboter bladerdeeg (diepvries)
1 ui
85 g cashewnoten
2 el olijfolie
4 eieren
125 g crème fraîche
150 g geraspte kaas bijv jongbelegen geiten-schapen of koemelkkaas 


« Terug naar: Recepten