Andijviesoep met appel
Andijviesoep met appel

Informatie

Hoofdingrediënt:
Andijvie-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Groenten:
Andijvie
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst

  • Ingredienten:

  • 250 gram gesneden andijvie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 zoet/zure appel, geschild en in stukken gesneden
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 el kerriepoeder
  • 4 el geraspte oude kaas
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
Bereidingswijze:

  1. Verhit een scheut olijfolie in een soeppan
  2. Voeg knoflook en ui en kerriepoeder en de appel toe en smoor 5 minuten op laag vuur
  3. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook
  4. Voeg dan de andijvie toe en laat drie minuten meekoken
  5. Laat de soep iets afkoelen en pureer met een staafmixer glad
  6. Breng op smaak met zout en peper
  7. Leg de eetlepel met kaas op de kommen
  8. Lekker met een geroosterd broodje met boter

« Terug naar: Recepten