Andijvie uit de wok met spekjes
Andijvie uit de wok met spekjes

Informatie

Hoofdingrediënt:
Andijvie-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Zomer, Herfst

Ingrediënten

· 1 krop andijvie
· 1 stuk courgette
· 3 stuks uien
· 3 tenen knoflook
· 80 gr walnoten
· 300 gr spekjes
· 1 tl kerrie
· 1 tl peper

Vroeger was sla erg bitter, maar tuinbouwers hebben de bitterheid eruit gekweekt. Toch doen tuinders hun best om bij enkele gewassen de bitterheid te behouden, zoals bij witlof of andijvie. Wanneer je de andijvie te bitter vindt, kun je iets meer zout toevoegen aan het gerecht. Zout onderdrukt de bitterheid. 

Andijvie kan niet lang worden bewaard. Het beste is om het in de koelkast te bewaren in een open zak of een zak met gaatjes. 

Andijvie uit de wok met spekjes

Bereidingswijze:

  1. Snij de ui in halve ringen en de knoflook in plakjes
  2. Bak de uien samen met de knoflook, de spekjes, kerrie en peper zachtjes glazig, je hoeft geen boter of olie toe te voegen
  3. Snij intussen de andijvie in reepjes, was goed, en snij de courgette in dunnen halve plakken
  4. Voeg de courgette toe aan het uienmengsel en bak 3 minuten mee
  5. Voeg nu de helft van de andijvie toe en blijf roeren totdat de andijvie goed geslonken is
  6. Voeg nu de rest van de andijvie toe en roer er goed doorheen, maar zorg dat de andijvie nog een beetje knapperig blijft
  7. Verdeel over twee borden en strooi de walnoten en Parmezaanse kaas over de andijvie heen

« Terug naar: Recepten