Informatie

Hoofdingrediënt:
aardpeer-BIO
Personen:
4
Categorie:
Hoofdgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Seizoen:
Lente, Winter

Ingrediënten

· Aardpeer
· Ui
· Bleekselderij
· Knoflook

Recept voor 4 personen

o    olijfolie

o    zout en zwarte peper

o    2 uien fijngesnipperd

o    2 stengels bleekselderij in boogjes

o    3 tenen knoflook geperst

o    1,25 kg aardpeer geschild, in stukken

o    1,5 l groentebouillon

o    125 g mascarpone (of vegan room)

Verhit intussen 1 eetlepel olijfolie op laag vuur in een soeppan. Fruit hierin de ui en bleekselderij 10 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de aardpeer en groentebouillon toe en breng aan de kook. Kook de soep 15-20 minuten, tot de aardpeer zacht is.

Pureer de soep glad met een staafmixer. Roer de mascarpone erdoor; deze kun je ook mee pureren voor een extra romig resultaat. Breng op smaak met zout en peper en warm nog even door.

Serveer de soep in kommen

Tip: eventueel boerenkoolchips ( hoe deze te maken staat ook op onze site) erover kruimelen

« Terug naar: Recepten