Informatie

Hoofdingrediënt:
Savooie kool-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Savooie kool
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Herfst, Winter

Ingrediënten:

750 gr savooiekool

100 gr pindakaas

2 el      ketjap manis

2 tn     knoflook

1 el      citroensap

2 el      olie

200 ml kookvocht

              Peper/zout evt sambal


Bereidingswijze:

Maak de savooiekool schoon en snij deze fijn.Bancheer de kool beetgaar. Fruit de fijngehakte knoflook aan in de olie. Voeg vervolgens het citroensap en pindakaas toe. Schenk het kookvocht erbij zodat er een mooie gladde saus ontstaat. Op smaak brengen met peper, zout en evt sambal. Roer er de uitgelekte savooiekool doorheen.

Lekker als groente garnituur bij bami of nasi

Bereidingstijd ca 25 minuten



« Terug naar: Recepten