Quiche Lorraine
Quiche Lorraine

Informatie

Hoofdingrediënt:
Prei - BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Groenten:
Prei
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Feestelijk
Seizoen:
Herfst, Winter

Bereidingswijze:

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien, leg ze op elkaar en rol ze uit tot een grote plak. Bekleed de quichevorm en prik met een vork gaatjes op de bodem. Bak de spekreepjes ca. 5 minuten en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak in het spekvet de gewassen en fijngesneden prei ook ca. 5 minuten. Klop de eieren los met de melk, roer hier alle ingrediënten onder. Schep deze in de vorm en zet deze voor ca. 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. 

Ingrediënten voor 4 personen:
5 plakken bladerdeeg
2 staven prei
250 g spekreepjes
3 eieren
250 ml melk
75 g geraspte kaas
zout/ peper

Tip: lekker met een heerlijke rucolasalade




« Terug naar: Recepten