Informatie

Hoofdingrediënt:
patisson - BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Hoofdgerecht, Bijgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Herfst, Winter

  • Ingrediënten:


  • 4 patissons
  • 1 pond gehakt (mager of half-om-half)
  • 1 grote ui
  • 3-4 tenen knoflook
  • 1 pakje sojaroom
  • geitenkaas (bijv. brie van geitenmelk)
  • kerriepoeder
  • peper en zout


Bereidingswijze:

Begin met het voorbereiden van de patissons en haal het vlees vast uit de koelkast. De patissons halveer je eerst. Dan haal je de zaden eruit met een lepel en schil je de schil eraf (eventueel kun je die ook laten zitten, het hangt er een beetje vanaf hoe jong en vers ze zijn). Snijd de patissons daarna in grove stukken. Snijd de ui in ringen en bak die op een middelhoog vuur in een hapjespan met een scheutje (zonnebloem)olie. Na een paar minuten doe je het gehakt erbij en kan het vuur iets hoger. Voeg een flinke snuf peper en zout toe. Snijd de knoflooktenen fijn en voeg die ook toe. Zet de oven alvast aan op 200 graden. Zodra het gehakt bruin begint te worden doe je de patissons erbij en twee theelepels kerriepoeder. Nog een paar minuten bakken en omscheppen en dan kan het vuur uit. Het mengsel gaat immers ook nog in de oven.Neem een grote braadslede of ovenschaal en doe het mengsel van gehakt en patissons daarin. Verdeel de inhoud van het pakje sojaroom over de schaal. Snijd of rasp dan de geitenkaas en verspreid die over de patissons zodat je straks een heerlijke gratin krijgt. Dit gerecht moet zeker wel een half uurtje in de oven, maar kijk gewoon even wanneer het bruin begint te worden en prik met een vork in de patissons of ze mooi gaar zijn. 

tip:lekker met pasta en een komkommersalade!

« Terug naar: Recepten