Informatie

Hoofdingrediënt:
Pastinaak-BIO
Personen:
4
Categorie:
Voorgerecht, Hoofdgerecht, Bijgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst, Winter

  • Ingredienten:

  • 700 gr pastinaken
  • 200 gr feta
  • 20 gr peterselie
  • 60 gr hazelnoten
  • olijfolie

  • Was de pastinaken, droog af en snij en dunne repen. Snij hiervoor de pastinaken doormidden en snij de helften nog eens doormidden. Afhankelijk van de grootte van de pastinaken halveer je de stukken nog 1 of 2x. Wrijf de pastinaak in met olijfolie, leg in een ovenschaal en plaats in het midden van een op 180ºC hete lucht voorverwarmde oven. Rooster de pastinaken 40 minuten.
  • Rooster ondertussen de hazelnoten in een droge koekenpan. Laat afkoelen en hak grof.
  • Hak de peterselie fijn, meng met de noten, verkruimel de feta erbij en meng met een flinke scheut olijfolie.


  • Neem de pastinaken na 40 minuten uit de oven, verdeel het feta-kruiden-notenmengsel erover en zet de schaal nog eens 5 minuten in de oven.
  • Serveer de pastinaak met feta, peterselie en noten rechtstreeks uit de oven.

    Eet smakelijk!


« Terug naar: Recepten