Informatie

Hoofdingrediënt:
snijbiet-BIO
Personen:
4
Categorie:
Hoofdgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst

  • Ingredienten:

  • Pasta voor 4 personen, kijk voor de hoeveelheid op de verpakking
  • 1 courgette, in reepjes
  • 2 wortels, in dunne schijfjes
  • 600 gram snijbiet
  • 1 bosje lente ui, in stukjes gesneden, ook de groene stengels gebruiken
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 120 ml droge witte wijn
  • 200 ml plantaardige room
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  1. Kook de pasta met een halve eetlepel zout in ruim water volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Snijd de stengels van het blad van de snijbiet. Snijd de stengels in stukjes en de bladeren in reepjes of laat de bladeren heel. Bewaar het even apart.
  3. Zet een hapjespan op de warmtebron en maak de olie warm.
  4. Fruit de knoflook even aan de voeg den de gesneden courgette en wortel toe en roerbak dit nu voor 5 minuten. Beetje afhankelijk van de grootte van de stukken die je gebruikt.
  5. Voeg dan de stengel toe aan de wok en bak het geheel nu 4 minuten.
  6. Dan gaat het blad in de pan en bak dit mee voor 3 minuten.
  7. Doe nu de helft van de room en de helft van de wijn erdoor. Roer alles goed om. Als het te weinig is dan je meer room en wijn toevoegen in dezelfde verhouding. Het moet een sausje zijn.
  8. Maak alles nu goed warm voor een minuutje of twee en breng op smaak met peper en zout.

« Terug naar: Recepten