Informatie

Hoofdingrediënt:
Groenselderij-BIO
Personen:
4
Categorie:
Voorgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

400 g groenselderij, in schijfjes

1 grote ui, gesnipperd

250 g gemengde paddenstoelen of (kastanje)champignons

scheutje olie om in te bakken

1,5 dl bouillon

1,2 dl zure room

een scheut witte wijn

blauwe schimmelkaas of fetakaas naar smaak

pasta voor 4 personen

peper en zout

Italiaanse kruiden

evt geraspte kaas

bereidingswijze:

Kook de selderij een paar minuten in water met een snufje zout. Giet het kookvocht af en gebruik dit bijvoorbeeld voor soep of saus. Fruit de ui in olie en bak de champignons na ongeveer 2 min mee. Voeg wijn en bouillon toe en laat 5 min stoven. Voeg op het laatst de zure room toe. Kook de pasta beetgaar. Beboter een ovenschaal en leg er een laagje gekookte pasta, selderij, kaas, en champignonsaus overheen. Herhaal deze lagen totdat de ingrediënten opgebruikt zijn. De bovenste laag is de saus. Strooi er naar wens geraspte kaas over. Bak deze schotel een half uur in de voorverwarmde oven op ongeveer 175°C.

Variatie:

Ook lekker met stukjes pittig gekruide gebakken tempeh of  kip.



« Terug naar: Recepten