Informatie

Hoofdingrediënt:
Zoete aardappel-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht, Lunch, Hapjes
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Herfst, Winter

Ingredienten:

500 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
2 eieren
1 el roomboter
2 el (glutenvrije) bloem
glutenvrije paneermeel
peper en zout

Frituurpan met geurloze kokosolie of zonnebloemolie.



bereidingswijze:
  1. Stoom de zoete aardappel blokjes in ongeveer 15 minuten beetgaar.
  2. Pureer ze en meng er 1 eidooier door samen met de roomboter. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  3. Meng er vervolgens 2 eetlepels (glutenvrije) bloem doorheen zodat het wat meer bindt. Voeg eventueel extra bloem toe. Dek dit af met en laat even afkoelen.
  4. Klop het andere ei met het resterende eiwit los en giet dit eimengsel in een diep bord. Een ander bord of schaal vul je met (glutenvrij) paneermeel.
  5. Strooi wat extra bloem op je werkblad of snijplank. De zoete aardappel puree is behoorlijk plakkerig en zo kun je er gemakkelijker kroketjes van maken. Bovendien plakt het eimengsel straks goed aan de ‘bloemige’ kroketjes.
  6. Vorm van de puree eerst balletjes en rol ze vervolgens tot aardappel kroketjes.
  7. Haal ze door het eimengsel en vervolgens door het paneermeel.
  8. Als de paneerlaag te dun is herhaal je dit nog een keer.
  9. Verwarm de frituurpan tot 180°C. Bak de kroketjes in 4-5 minuten goudbruin.

Je kunt deze zoete aardappel kroketjes ook invriezen!


« Terug naar: Recepten