Gepofte zoete aardappel met boerenkool
Gepofte zoete aardappel met boerenkool

Informatie

Hoofdingrediënt:
witte zoete aardappel-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Herfst, Winter

bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Veeg de zoete aardappelen even goed schoon en prik ze even in met een vork.
  3. Wrijf de aardappelen in met olijfolie en zout.
  4. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de zoete aardappelen hier op.
  5. Bak de zoete aardappelen (afhankelijk van de grootte) in ongeveer 40-50 minuten gaar. Als je er met een satéprikker makkelijk in kunt prikken dan zijn de aardappelen gaar.
  6. Laat de zoete aardappelen even afkoelen en snijd ze vervolgens in de lengte doormidden.
  7. Schep de vulling er voorzichtig uit en stamp de zoete aardappel vulling fijn.
  8. Doe de notenpasta door de vulling en breng op smaak met wat peper en zout. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
  9. Schep de vulling nu terug in de schil.
  10. Verkruimel wat feta en strooi dit samen met de boerenkool en walnoten over de zoete aardappel en zet de gepofte zoete aardappel nog even terug in de warme oven. De boerenkool wordt nu heerlijk crispy!


ingrediënten:


2 middelgrote oranje zoete aardappels
een handvol verse boerenkool
2 el gemengde notenpasta
een handje vol gehakte walnoten
wat verkruimelde feta
peper en zout
olijfolie

« Terug naar: Recepten