Courgettesoep met basilicum
Courgettesoep met basilicum

Informatie

Hoofdingrediënt:
courgette-BIO-los
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Courgette
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Zomer, Herfst

  • Ingredienten:

  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie, plus iets extra voor de laatste hand
  • 1 uitje, grof gesnipperd
  • 600 g courgette, in dikke plakken
  • 200 g aardappelen, geschild en in stukken
  • 750 ml groentebouillon (zelfgemaakt of van blokjes)
  • handje verse basilicum
  • 30 g geraspte parmezaan
Bereidingswijze:
Verhit de olie in een middelgrote pan en fruit de ui en courgettes ca. 5 minuten op niet te hoog vuur. Voeg de aardappelen, de bouillon en wat zwarte peper toe. Zet het vuur hoger en breng alles aan de kook. Zet het vuur laag en laat het geheel 20 minuten zachtjes pruttelen.

Haal de pan van het vuur, doe er de basilicum bij en draai er in de blender of keukenmachine een puree van. Roer de kaas erdoor, verwarm de soep zo nodig nog even en voeg een scheutje olie toe.


« Terug naar: Recepten