Bloemkool nasi met kip
Bloemkool nasi met kip

Informatie

Hoofdingrediënt:
Bloemkool-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Bloemkool
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer


Ingrediënten
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 450 gr nasi / bami groente
  • 400 gr kipfiletblokjes
  • 2 el olijfolie of wokolie
  • 50 gr boemboe nasi goreng (conimex)
  • 2 stengels bosui
  • optioneel: gebakken omelet

  • Bereidingswijze:
  1. Verwarm in een grote koekenpan de olijfolie. Voeg de kipfiletblokjes toe aan de pan en bak deze binnen 5-6 minuten gaar. Snijd vervolgens de chilipeper in kleine stukjes en voeg deze samen met de rest van de groente toe aan de pan. Bak de groente ca. 2-3 minuten mee.
  2. Voeg dan de boemboe nasi goreng toe aan de pan en roer dit goed door de kip en groente. Bak ondertussen in een andere koekenpan de bloemkoolrijst binnen 2-3 minuten gaar. Voeg dan ook de bloemkoolrijst toe aan de pan en bak dit kort mee.
  3. Bak eventueel in een andere koekenpan een omelet. Verdeel de bloemkoolnasi in 4 porties en serveer met gesneden stukjes lente-ui. Eet smakelijk!

« Terug naar: Recepten