Andijvie met crème fraîche
Andijvie met crème fraîche

Informatie

Hoofdingrediënt:
Andijvie-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Groenten:
Andijvie
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst

  • ingredienten:

  • 1 krop andijvie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 125 ml crème fraîche

  • Bereidingswijze:

    Verwijder de grote buitenste bladeren van de krop andijvie. Snijd de onderkant van de krop, maak de bladeren los van het hart en was al het zand weg.

    Verhit de olie in een hapjespan, voeg de knoflook toe en roer het andijvieblad erdoor. Schep de andijvie op matig hoog vuur regelmatig om tot het blad geslonken en goudgeel is. Bestrooi met zout en peper naar smaak.

    Draai het vuur laag en roer de kappertjes en crème fraîche erdoor. Stoof de andijvie nog enkele minuten tot de groente beetgaar is.


« Terug naar: Recepten