Week 21

Moestuinieren
Afgelopen zondag vond onze tweede moestuin ochtend plaats: "jaarrond eten uit eigen tuin". Wederom een zeer geslaagde zondagochtend. Deze keer was het in oogstcirkels telen, dus het teeltplan van People's Farm vertaald naar een teeltplan voor een huishouden een eye-opener voor enkele deelnemers. Zeer waardevol om elkaar op deze ochtenden te informeren en te inspireren. Een derde ochtend zouden we begin/medio juni willen plannen. Heb je interesse mail of app ons.

Verloting Moonlight diner!
In de nieuwsbrief van vorige week kondigden wij aan dat wij een diner voor 2x2 personen verloten in onze moestuin. De verlotingspot zit behoorlijk vol. Je kunt nog meedoen: stuur ons dan even een berichtje.
De twee winnaars zullen wij voor het einde van deze week contacteren.

Vrouwengilde
Vorige week woensdag kwam er een groep zeer geïnteresseerde dames van Het Vrouwengilde op bezoek. We maakten een mooie ronde en eindigden op de bank in de moestuin voor een kop koffie, thee en/of water vergezeld van een kleine proeverij van onze groentes.
Dames bedankt wij vonden het heel gezellig.

Werkzaamheden
Deze week zullen wij flink aan de slag gaan in de moestuin. Zo staat er een hele lading nieuwe planten, waaronder diverse sla soorten, bietjes, venkel en bloemkool. Deze gaan we naar verwachting aanstaande donderdag uitpoten. Tevens staat er een flinke lading Oost-Indische kers, deze telen wij voor de zaadwinning en gaan naar een biologische zadenleverancier. Bovendien is het een goede teeltwisseling dus goed voor onze bodem. En het zal een mooie verfraaiing van onze akker zijn.
Het zal naast de groentes voor extra inkomsten zorgen.

Bloemen
Sinds het afgelopen weekend zijn de bloemen weer te koop. Op dit moment de leeuwenbekjes in de prachtigste kleuren, duizendschonen, deze ruiken heerlijk, Chinese Ridderspoor en Moederkruid.
Wil je een mooi boeket laat het ons weten, dit doen we graag ook buiten de reguliere openingstijden van de winkel.

Schilderijen
De winkel wordt al enige tijd opgefleurd door de kleurrijke schilderijen van Josanne Gommans.
Sinds afgelopen weekend staan er bloemenschilderijen bij, leek ons wel zo passend bij ons aanbod bloemen.


Een stralende week gewenst.

Met een hartelijke groet,

Marcel en Anouk
« Bekijk het nieuwsarchief