Onze moestuin op 21 maart 2022

De moestuin wordt op het moment van schrijven geklepeld dat wil zeggen: oude gewasresten worden kort geslagen. Hierna wordt de bodem voorzien van een laagje organisch materiaal (mest met maaisel).
Les 1:  bodem is niet te veel omwoelen!!
Alleen het bovenste laagje! Op deze manier blijft het bodemleven (wormen, bacteriƫn, schimmels en ontelbare andere beestjes en organismen) mooi zitten waar het zit en gaan oude wortels zorgen voor een luchtige en rulle bodem. Een bodem die het water goed vasthoudt en toch goed doorlatend is voor overtollig water.

Het is tijd voor de nieuwe planten om de grond in te gaan. Deze week worden onder andere spinazie, diverse slasoorten, uien, bloemkool, broccoli, koolrabi uitgeplant. 

Ook de bloementuin en kruidentuin krijgt aandacht. Eetbare lelies zijn uitgeplant en de eerste eetbare roos staat inmiddels in de grond. Wat zijn we benieuwd!

Sinds, toch al een behoorlijk aantal weken, krijgen we hele fijne hulp op woensdag van Jakob. Jakob verhuisde vorig jaar met zijn gezin, vrouw en  5 kinderen van Leiden naar Kronenberg. Jakob (jurist van achtergrond) wil zich meer gaan verdiepen in, en toe gaan leggen op, regeneratieve landbouw. 
We zijn onder de indruk van zijn werkgeest en genieten van de mooie gesprekken die wij tijdens het werk en in de pauze met elkaar hebben.

Willen jullie, of kennen jullie iemand, die ook wil leren over deze manier van landbouw en hoe een moestuin te  beheren jaarrond? Informeer dan over de mogelijkheden. Meekijken/werken en ervaren, graag! 
Onze wens is ook om meer en meer een inspiratie en leerplek te zijn.

Warme groet,

Marcel en Anouk


PS zaterdag is onze winkel geopend van 10.00-16.00.

« Bekijk het nieuwsarchief