Nieuw in onze People's Farm Store

"In de Olie"

Twee weken geleden kregen wij bij een goede vriendin een fles zwarte komijn olie te zien van Edelkraft,. Het logo en de naam maakten wat "los" te beschrijven als een soort van euforie. Voor ons een teken dat het "stroomt/klopt, volgen dus.

Zou dit een aanvulling zijn naast onze groentes?

Vetten zijn nl belangrijk voor de opname van voedingsstoffen
Vitamine A (bladgroenten, koolsoorten en geeloranje gekleurde groenten en fruit), D (granen, paddestoelen), E (eieren, avocado, spinazie) en K (asperges) zijn vetoplosbare vitamines.  Deze vitamines hebben altijd een bron van vet nodig om opgenomen te kunnen worden in het lichaam. Vet is hun transportmiddel.

De afgelopen week kregen wij bezoek van Jörg Zentner 
de eigenaar van Edelkraft en maker van deze bijzondere olie met een zeer hoge energetische waarde. Voor wie bekend is met de bovis waarde (deze waarde bepaalt de vitaliteit van mens en voedingsmiddelen): 16.000 Bovis!
Het was een bijzondere, en lange, ontmoeting met veel herkenning en ja ook hij werd enthousiast van ons...gelukkig!

De mooie oliën zijn sinds afgelopen weekend in onze People's Farm Store verkrijgbaar. Hetzij op bestelling want Jörg levert de olie het liefst zo vers mogelijk. Ook dat past bij onze principes.
Bovendien zijn al deze zaden lokaal te telen en kan het in de toekomst een mooie aanvulling zijn binnen ons teeltplan. De zwarte komijn bijvoorbeeld, was ooit een inheemse plant.

Het assortiment bestaat uit:
Zwarte Komijnolie (deze is eerder aan te bevelen als boost voor je immuunsysteem, niet iedereen houdt er van of voelt zich goed bij het nemen van deze olie vanwege de zeer uitgesproken smaak!).
Pompoenpitolie, geroosterd en ongeroosterd (de laatste is overduidelijk culinair onze favoriet, heel romig en vol van smaak),
Hennepzaad olie juiste verhouding 1 tot 3, omega 3/omega 6
En last but not least:
Huttentut olie. Alleen de naam al maakt je vrolijk, hij heet dan ook de olie van plezier en hij is verrassend lekker.

Wil je meer weten over dit nieuwe product informeer dan gerust, of kom een keertje proeven, we heten je graag welkom.

We wensen jullie ook een week met mooie ont-moetingen...en graag tot ziens,

Warme groet,

Marcel en Anouk

« Bekijk het nieuwsarchief