(Waard)e

Vorige week schreven we over onze aarde en aarding. Deze week willen we er een W voor zetten. Waarde


We waren namelijk woensdag uitgenodigd voor een gezellig en sfeervol samenzijn met een collega bio (vee) boer uit de regio Peter en Nelleke van Hoeve Jamboors te Arcen
Een onderwerp dat ter tafel kwam was de gedeelde liefde voor de natuur. Als voedselproducent weet je maar al te goed dat de fysieke input behoorlijk is (met name als je weer kleinschalig gaat boeren) ten opzichte van de geldwaarde die er tegenover staat. Bij ons staat op dit moment het teeltplan op de agenda; ieder jaar een behoorlijke geldwaarde en investering.

Wij waarderen jullie; onze trouwe afnemers. En we zijn blij om steeds meer klanten van het kratje ook in onze People's Farm Store te mogen verwelkomen en te horen waar jullie waarde aan hechten. Gemene deler is vrijwel altijd pure voeding, vitaliteit, gezondheid én waarde voor de aarde!

Maar wat is nu onze drijfveer om te boeren?
Dat is de samenwerking en het zijn met de natuur. De aarde/natuur bepaalt. En als je het aangaat krijg je er overvloed, in de breedste zin van het woord, voor terug. Des te minder onnatuurlijke beïnvloeding des te meer waarde. Controle loslaten, kijken, uitproberen, meebewegen...en gelukkig mag er zeker wel eens een oogst mislukken. Maar daar leer je van, wel weer een jaartje "wachten"....
De plant laat zien hoe ze wil groeien en en met welke andere planten ze goed gedijd (net mensen zou je denken). De weersinvloeden en de natuurlijke cycli bepalen wanneer je het beste kunt planten, wanneer je kunt oogsten en ook moet oogsten (vóór de vorst bijv.). Het is meebewegen op de natuurlijke stroom. Overgave en vrijheid ervaren.

We realiseerden ons hoe belangrijk de verbinding is tussen mensen die plekken beheren met eenzelfde kernwaarde en die heel dicht bij de natuur staan. Het zijn lichtpunten, dus van grote waarde.
Het Eibernest in Liessel is ook zo'n krachtige plek, beheert door Marjan Verhees. Helaas bereikte ons het bericht dat Marjan overleden is.
We kregen van het Eibernest de vraag of wij een partij Yacon over wilden nemen omdat ze op dit moment zelf geen mandjes met groentes vullen en verkopen. Het voelde passend om de Yacon over te nemen om deze, ter nagedachtenis aan Marjan en haar liefde voor al wat leeft, verder te verspreiden. Wij wensen de familie van Marjan en het Eibernest heel veel kracht en sterkte toe.

....en voor jullie een hele waardevolle week gewenst!

Groet,

Marcel en Anouk

PS om onze waardering te laten blijken voegen wij deze week in ieder verskratje/tasje 250 gram spliterwten toe. Met het onstuimige weer van de afgelopen dagen kan een erwtensoepje van grote waarde zijn ;)
 


 


« Bekijk het nieuwsarchief