Boerseblik april

Boerseblik van Marcel
Boerseblik april 2020.
Afgelopen maand hebben we de eerste producten uit onze moestuin geoogst.
Dit jaar voor het eerst onze eigen groene en witte asperges.
Maar ook de eerste bladgroente, zoals paksoi, sla en raapstelen.
De eerste plantjes gingen op 17 maart de grond in en hebben amper 5 weken gegroeid: een record tempo!! Nog nooit eerder ging het zo snel in het voorjaar! Het mooie weer heeft hier natuurlijk veel invloed op, alhoewel we ook flinke nachtvorsten hebben gehad. Maar wat ik nog zat te denken, en dit is niet wetenschappelijk bewezen, maar wel gewoon een mooie theorie: Misschien heeft de natuur wel haast en profiteerde zij van de rust en schone lucht in deze crisistijd om ons te laten zien wat zij kan als wij haar iets meer ruimte geven. Of misschien heeft zij wel haast om ons te voorzien van de broodnodige natuurlijke weerstand om ons te beschermen tegen virussen..
Wat het ook mogen zijn, het zijn positieve gedachtes ...
Ook broodnodig in deze moeilijke tijd.
Wat mij opvalt in de hele discussie rond het coronavirus is dat er in de mainstream media weinig aandacht is voor deze positiviteit. Ook is er weinig aandacht voor wat we kunnen doen om weerstand te bieden tegen het virus. Koop lokaal is een kreet die vooral de economie moet stimuleren. Koop lokale gezonde biologische voeding om je weerstand te verhogen hoor je bijna nergens...
Er worden hele bedrijfstakken stilgelegd, maar het aanbieden van slechte voeding draait op volle toeren...Misschien 'moet' de mens haast gaan maken met het bereiden van zijn eigen maaltijd met verse lokale ingrediƫnten in deze tijd waarin alles wat minder stressvol is.


« Bekijk het nieuwsarchief