23-02-2017

Nieuwe groenten in 't Verskratje

Afgelopen maand hebben we twee nieuwe groenten geïntroduceerd in 't Verskratje: meiraap en flower sprouts. Meiraap is een ‘oude’ vergeten groenten en flower sprouts zijn juist een ‘nieuwe groente’ die in 2010 is ontwikkeld door boerenkool en spruitjes te kruisen. Beide groenten zijn lekker gezond en heel veelzijdig.

Meiraap
Meiraap zijn ronde witte knolletjes. Ze zijn lichtzoet van smaak en lekker zacht en mals van structuur. Je kunt meiraap koken, stomen, pureren, frituren, opvullen, et cetera. Daarbij is meiraap heel goed te combineren met andere groenten; in de winter zijn ze bijvoorbeeld heel lekker met prei. Meiraap bevat weinig calorieën en is rijk aan vitamine C, vitamine B1 en B2, vitamine A, calcium, fosfor en ijzer. Omdat meiraap ook rijk is aan nitraten, kun je meiraap beter niet heropwarmen.

Flower Sprouts

In ’t Verskratje van deze week zitten flower sprouts, dit is een ‘nieuwe’ groente, die sinds 2010 op de markt is. Flower sprouts zijn een kruising tussen boerenkool en spruitjes en hebben alles mee; ze zijn heel lekker, enorm veelzijdig, super gezond en ze zien er ook nog eens erg leuk uit op je bord! Flower sprouts zijn fris en zacht van smaak met de kenmerkende nootachtige smaak van kool. Ook het bereiden van flower sprouts is een feestje; je kunt ze koken, stomen of lekker roerbakken.

We zijn benieuwd wat je van deze groenten vond! Laat het ons weten via info@peoplesfarm.nl!

 


« Bekijk het nieuwsarchief