08-11-2016

Honing van Imkerij BreeBees bij People’s Farm

Honing is een 100% natuurlijk product. Bijen halen de nectar uit bloemen en dikken het in totdat de bloemensiroop onze welbekende honing is. Imkerij BreeBees houdt haar bijen op vaste plekken, net buiten de dorpen Helden en Maasbree, vertelt Kim Vaessen, initiatiefnemer van de imkerij. “De bijen profiteren van de vele bloemen en planten in de tuinen van de dorpsbewoners. Dit is hun voedselbron, evenals die van vele andere insecten zoals vlinders en hommels. Wij als imkers hebben een omgeving uitgezocht waar onze bijen voldoende voedsel kunnen halen”, vertelt Kim.

“Na de bloei van fruitbomen in mei en na de grootste zomerdracht in juli slingeren wij honing, zoals de meeste imkers. Dit is dan tevens de jaarvoorraad”, legt Kim Vaessen uit. “De bijen krijgen hier een soort suikerwater voor terug als vervanger van hun nectar. We nemen ze immers hun wintervoorraad af. De bijen zetten het suikerwater weer om in een soort honing, en hiermee kunnen ze de winter goed doorkomen.”

“Honing is een (h)eerlijk product. En weet je wat er zo mooi aan is? Behalve een heerlijke, bloemige smaak is honing ook nog eens erg gezond!”, vertelt Kim. Vooral nu we weer de donkere dagen in gaan. “Onze honingbijen gebruiken honing als energiebron, dus waarom zou dit niet werken voor mensen? In honing zitten naast gezonde enzymen ook stuifmeelpollen, mineralen, gezonde zuren en proteïnen.  Dus neem elke dag een lepel honing en geniet!”

Vanaf deze week is de honing van BreeBees toe te voegen als extra product aan ’t Verskratje. Je kunt de honing bestellen in verpakkingen van 250 en 450 gram.



« Bekijk het nieuwsarchief