16-06-2016

KERNgezonde belevenis bij People’s Farm

Op donderdag 16 juni waren de kinderen van basisschool de Violier te gast bij People’s Farm. De kinderen kregen een rondleiding door de moestuin, mochten zelf aan de slag in de keuken en maakten kennis met verschillende kruiden en groenten door een quiz en spel. 

De eerste groep startte met de rondleiding door de moestuin. Deze werd gegeven door Marcel en Yvonne van People’s Farm. Enthousiast werd verteld over de maar liefst 40 soorten groenten die in de moestuin worden verbouwd. Daarna mochten de kinderen zelf met de handen in de aarde om de groenten te oogsten.  

En wat is er nu leuker en meer leerzaam dan zelf aan de slag gaan met groenten uit de moestuin? Daarom maakten de kinderen samen met Bart Schreven van Bart Schreven Catering / People’s Farm Cooking een lekkere soep. In de soep zaten verschillende groenten, die rechtstreeks van het land kwamen. Natuurlijk mochten ze deze na afloop ook allemaal zelf opeten.  

Verder werd er nog een quiz gegeven, waarbij de kinderen kennis maakten met verschillende groenten en kruiden. Hierbij mochten ze niet alleen kijken, maar ook ruiken en proeven. Als laatste deden de kinderen het spel ‘ren-je-rot’, waarbij ze spelenderwijs iets leerden over aubergine, tomaat, paprika en komkommer.  

Aan het einde gingen de kinderen weer vrolijk en KERNgezond met de fiets terug naar school.


« Bekijk het nieuwsarchief