14-03-2016

Wandelrundje "Door 't Lank van Bree"

Het dorpsoverleg van Maasbree introduceert wandelingen onder de naam 'Door 't lank van Bree', waarbij u kunt ontdekken welke bedrijvigheid zich afspeelt en welke mooie gezonde producten worden geteeld in het buitengebied van Maasbree. De eerste wandeling staat gepland op tweede paasdag. 

De eerste 'Door 't lank van Bree', op 28 maart 2016, start bij Restaurant De Bron. Op de route van zo'n 10 km wordt een kort bezoek gebracht aan de huisvesting voor arbeidsmigranten op BreeBronne, een vleermuizenkelder en People's Farm. Op alle drie de locaties zal een korte uitleg worden gegeven om u te informeren over de laatste ontwikkelingen. 

Beleef het buitengebied van Maasbree
De route voert u langs heel mooie plekjes, die bij velen minder bekend zijn. Ook zal op sommige bijzondere plekken iets over het landschap of de natuur worden verteld. We wandelen via onverharde paden en deels langs beken. Bij nat weer is het verstandig om goede wandelschoenen of laarzen te dragen. Voor mensen met een rolstoel wordt een kortere, goed begaanbare weg, van ongeveer 5 km uitgezet vanaf BreeBronne richting Kravelheide. Voor deze deelnemers is tijdige aanmelding gewenst in verband met de voorbereidingen. 

De ontvangst bij De Bron is om 9.30 uur waarna tussen 10.00 en 11.00 uur in kleinere groepen, vergezeld door een gids, gestart wordt met de wandeling. Na ongeveer anderhalf uur wordt People's Farm bereikt, waar de gelegenheid is om even bij te komen en een drankje te nuttigen. Het tweede deel van de wandeling zal tevens ca. anderhalf uur duren. Bij aankomst staat er koffie met Maasbreese vlaai voor u klaar.

Als uw kinderen geen belangstelling hebben voor de wandeling, is er voor hen de gelegenheid voor zwemmen bij Breebronne. Mits zij hiervoor uiteraard voldoende zelfstandig zijn, omdat de verantwoordelijkheid bij de ouders blijft. 

Praktische informatie
Wandeling 'Door 't lank van Bree', eerste editie:
  • maandag 28 maart 2016
  • ontvangst: 9.30 uur
  • aanmelden via info@maasbree.nl 
  • deelname: €4,- per wandelaar incl. gids, koffie/thee & vlaai na afloop 

« Bekijk het nieuwsarchief