26-07-2015

Uitgelicht: COURGETTE

In ’t Verskratje van deze week zit courgette, een groente die zowel familie is van de komkommer als van de meloen. Het is een lekkere, zachte groente met vele mogelijkheden in de keuken. Daarnaast is courgette ook nog eens heel gezond. Zo zit courgette bijvoorbeeld tjokvol vitamine C, heeft het een ontstekingsremmende werking en is het vanwege de aanwezige fytonutriënten ook heel goed voor de ogen. De courgette kan rauw worden gegeten en is dan al botermals. Dit betekent dat courgette ook maar heel kort gekookt, gewokt of gestoomd hoeft te worden. Courgette is het lekkerste en het gezondste als het zijn ‘bite’ behoudt.

In ’t Verskratje van deze week zitten zowel groene, gele als witte courgettes met natuurlijk weer een heerlijk recept: http://www.peoplesfarm.nl/recept/gevulde-courgette. We zijn benieuwd naar uw ervaringen met (onze) courgettes!

En als afsluiter is het leuk om te weten dat het verhaal gaat dat Columbus ruim 500 jaar geleden de eerste zaden van de courgetteplant van Mexico meenam naar Europa.

 


« Bekijk het nieuwsarchief