15-04-2015

Zet het seizoen op tafel met People's Farm!

Moestuin met seizoensgroenten in Maasbree

People’s Farm; dat is de naam van een nieuw en uniek regionaal initiatief. In een speciale moestuin telen Marcel en Yvonne Jacobs uit Maasbree meer dan dertig verschillende soorten seizoensgroenten; kleinschalig, efficiënt én duurzaam. Consumenten kunnen zich abonneren op ’t Verskratje van People’s Farm en zo, in hun eigen keuken, het seizoen op tafel zetten. 

People’s Farm is een nieuwe manier van landbouw, dichtbij de consument, die de communicatie tussen boeren en burgers vergroot en waarmee de consument de productie van voedsel weer midden in de maatschappij kan beleven. Het gaat hierbij om pure en eerlijke producten, die worden geteeld ín en met respect voor de omgeving. De kracht van het lokale product staat bij People’s Farm voorop. Bij de moestuin van People’s Farm in Maasbree kunnen consumenten, bedrijven en horeca een groot en divers assortiment groenten en fruit van het seizoen afnemen. Niet altijd de standaardrassen, maar juist degene die het lekkerste zijn.

Wekelijks het seizoen op tafel
Wekelijks stelt People’s Farm ’t Verskratje samen, een gevarieerd groentepakket met groenten en fruit voor vier dagen, vers uit de eigen moestuin. Hierdoor is het mogelijk om jaarrond te genieten van dé groenten van het seizoen. Het pakket is vanaf mei wekelijks op vaste dagen verkrijgbaar bij People’s Farm of bij een van de ophaallocaties in de regio.

Transparante communicatie
Via de website en social media houdt People’s Farm consumenten op de hoogte van de activiteiten in de moestuin. Daarnaast zijn belangstellenden van harte welkom om een bezoek te brengen aan de moestuin in Maasbree. De afnemers van ’t Verskratje worden ook iedere week middels een receptenkaart en nieuwsbrief verrast met vernieuwende recepten en informatie over de groenten die op dat moment beschikbaar zijn. Aanmelden voor ’t Verskratje kan digitaal, via www.peoplesfarm.nl.

De boer weer in de keuken
Marcel en Yvonne Jacobs, de initiatiefnemers van People’s Farm, zijn al jarenlang op vooruitstrevende actief in de grootschalige groenteteelt. Zij wilden weer meer feeling krijgen met de eindgebruiker, als ‘boer’ weer in de keuken komen bij de consument. Tegelijkertijd ontstond bij steeds meer consumenten de vraag naar lokale en duurzame producten. Deze ontwikkelingen brachten Marcel en Yvonne vorig jaar op het idee voor de oprichting van People’s Farm. Het concept werd voor het eerst gepresenteerd en enthousiast ontvangen tijdens de Hiltho 2014. De positieve reacties van bezoekers motiveerden Marcel en Yvonne om hun idee verder te ontwikkelen. Inmiddels zijn de eerste groenten geplant en gezaaid en krijgt People’s Farm steeds meer vorm. 


« Bekijk het nieuwsarchief