Aanmelden Verskratje

Recepten

People’s Farm zorgt iedere week voor verrassende recepten, afgestemd op het seizoen en natuurlijk met de producten uit ’t Verskratje. Beleef uw groenten iedere week weer lekker anders, zonder dat u uren in de keuken hoeft te staan. Eet smakelijk! 

Uitgebreid zoeken

Gevulde koolrolletjes (wraps van koolbladeren witte kool/spitskool)

1 witte kool /spitskool1ui1 teenknoflook2 el traditionele olijfolie1 tl kerriepoeder1 tl gemalen gember1 middelgroot ei1 tl keltisch zeezout500 g half-om-halfgehakt300 g rijstHaal 12 bladeren van de kool en was ze. Snijd de rest van de kool in snippers en was ze. Snipper de ui en de knoflook fijn. Breng een grote pan w...

Gevulde koolrolletjes (wraps van koolbladeren witte kool/spitskool)

Savooie Kool a la Carbonara

1 savooiekool (ca. 1100 g)250 g spekjes2 tenen knoflook, geperst4 eieren100 g geraspte Pecorino100 g versgeraspte Parmezaanse kaasInstructiesSnijd de kool in dunne reepjes.Verhit een anti-aanbak-pan en bak de spekjes tot ze knapperig beginnen te worden. Voeg de knoflook toe en roer even door.Doe de kool erbij, roer een paar keer goed door, zet het vuur...

Savooie Kool a la Carbonara

Wortelgratin

 1 kilogram winterpeen (geschild) 2 teentjes knoflook (in plakjes) 1 theelepel gedroogde rozemarijn 500 milliliter volle melk 4 takjes tijm (gerist) 250 gram crème fraîche 100 gram oude kaas (geraspt) of 100 gram belegen...

Wortelgratin

Knolselderijsoep met peer en peterselie

1.5 kg knolselderij2 tenen knoflook2 uien25 g ongezouten roomboter1 tl gemalen nootmuskaat2 kippenbouillontabletten1.25 l kraanwater2 Conference peren125 ml verse slagroom30 g peterselie6 el traditionele olijfolie3 el appelciderazijnSchil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de knoflook fijn en snij...

Knolselderijsoep met peer en peterselie

Omeletwrap met veldsla en peen

8 middelgrote eieren250 g ricotta2 el milde olijfolie40 g veldsla3 trostomaten75 g peen julienne- Klop de eieren los met ⅖ ricotta, peper en eventueel zout. Verdeel de helft van de olie over de 2 koekenpannen, schenk ¼ van het eimengsel in elke pan en bak 2 min. op middelhoog vuur tot het ei stolt. Keer om en bak nog 1 min. Neem de omelet...

Omeletwrap met veldsla en peen

Omeletwrap met veldsla en peen

8 middelgrote eieren250 g ricotta2 el milde olijfolie40 g veldsla3 tastytom-trostomaten75 g peen julienne- Klop de eieren los met ⅖ ricotta, peper en eventueel zout. Verdeel de helft van de olie over de 2 koekenpannen, schenk ¼ van het eimengsel in elke pan en bak 2 min. op middelhoog vuur tot het ei stolt. Keer om en bak nog 1 min. Neem...

Omeletwrap met veldsla en peen

Yacon met parmaham en kaas

  Yacon met parmaham en kaas  Ingrediënten voor 4 personen: 400 gr yacon geschild en in dikke plakken5 plakken parmaham25 gram blauwekaas Parmezaan Bechamelsaus25gram boter30gram bloem150 ml volle melk Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 220 graden. Smelt de boter...

Yacon met parmaham en kaas

Rode Kool steaks

Dit heb je nodig:1 rode kool50 ml olijfolie2 eetlepels balsamico azijn1 theelepel mosterd2 tenen knoflook1 theelepel honingSnufje chilivlokkenFlinke snuf zoutZo maak je het:Verwarm je oven voor op 180ºC (hete lucht).Meng de olijfolie, mosterd, honing, chili en zout. Pers hier de knoflook boven uit. Kluts tot je een homogeen sausje hebt.Leg een vel bakpapier...

Rode Kool steaks