Aanmelden Verskratje

Recepten

People’s Farm zorgt iedere week voor verrassende recepten, afgestemd op het seizoen en natuurlijk met de producten uit ’t Verskratje. Beleef uw groenten iedere week weer lekker anders, zonder dat u uren in de keuken hoeft te staan. Eet smakelijk! 

Uitgebreid zoeken

Carpaccio van geroosterde rode biet met mierikswortelcrème

4 grote bieten bieten 1 bakje roomkaas 1a2 eetlepels geraspte verse mierikswortel (proef tussendoor voor de scherpte Peper en Keltisch zeezout naar smaak Optioneel citroensap van 1/2 citroen klein handje walnoten/pecanoten in stukjes Honing   Was het zand van de bieten en rooster ze gaar in de oven op 180 graden totdat...

Carpaccio van geroosterde rode biet met mierikswortelcrème

Prei-omelet

2 x prei5 eieren1 teentje knoflookScheutje melkPeper en zoutVerse kruiden naar wensolijfolieSnij de prei in dunne ringen en bak de prei gaar samen met de geperste knoflook in de olijfolieKlop ondertussen de eieren los en voeg het scheutje melk toe en de peper en het zoutGiet dit mengsel over de prei en laat de omelet garen (eventueel met een deksel op d...

Prei-omelet

Gekarameliseerde rode uien

 4 rode uien (gepeld) 4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel balsamicoazijn 2 eetlepels honing 1 eetlepel verse tijm (fijngehakt) of 1 theelepel gedroogde tijmVerwarm de oven voor op 180°C. Snijd de uien horizontaal door. Zet de uien naast elkaar i...

Gekarameliseerde rode uien

Gevulde rode ui

 4 grote rode uien (geschild) 2 sneeën witbrood (zonder korst) 100 gram komijnekaas (geraspt) 1 eetlepel verse tijm (alleen de blaadjes) 100 milliliter witte wijn 50 gram boter 1 snufje zoutKook de uien in hun geheel in ruim...

Gevulde rode ui

Gevulde koolrolletjes (wraps van koolbladeren witte kool/spitskool)

1 witte kool /spitskool1ui1 teenknoflook2 el traditionele olijfolie1 tl kerriepoeder1 tl gemalen gember1 middelgroot ei1 tl keltisch zeezout500 g half-om-halfgehakt300 g rijstHaal 12 bladeren van de kool en was ze. Snijd de rest van de kool in snippers en was ze. Snipper de ui en de knoflook fijn. Breng een grote pan w...

Gevulde koolrolletjes (wraps van koolbladeren witte kool/spitskool)

Savooie Kool a la Carbonara

1 savooiekool (ca. 1100 g)250 g spekjes2 tenen knoflook, geperst4 eieren100 g geraspte Pecorino100 g versgeraspte Parmezaanse kaasInstructiesSnijd de kool in dunne reepjes.Verhit een anti-aanbak-pan en bak de spekjes tot ze knapperig beginnen te worden. Voeg de knoflook toe en roer even door.Doe de kool erbij, roer een paar keer goed door, zet het vuur...

Savooie Kool a la Carbonara

Wortelgratin

 1 kilogram winterpeen (geschild) 2 teentjes knoflook (in plakjes) 1 theelepel gedroogde rozemarijn 500 milliliter volle melk 4 takjes tijm (gerist) 250 gram crème fraîche 100 gram oude kaas (geraspt) of 100 gram belegen...

Wortelgratin

Knolselderijsoep met peer en peterselie

1.5 kg knolselderij2 tenen knoflook2 uien25 g ongezouten roomboter1 tl gemalen nootmuskaat2 kippenbouillontabletten1.25 l kraanwater2 Conference peren125 ml verse slagroom30 g peterselie6 el traditionele olijfolie3 el appelciderazijnSchil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de knoflook fijn en snij...

Knolselderijsoep met peer en peterselie