Veldsla-stamppotje
Veldsla-stamppotje

Informatie

Hoofdingrediënt:
Veldsla
Personen:
4
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Groenten:
Veldsla
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Herfst

Schil de aardappels en snijd ze klein, kook deze gaar in 20 minuten. Snijd de ui en paprika in blokjes en fruit deze aan in de olijfolie. Giet de aardappelen af en stoom ze even droog.
Stamp ze fijn met de pureestamper en voeg vervolgens de warme melk en kruidenkaas toe. Doe de ui, paprika en uitgelekte maïskorrels erbij, breng het geheel op smaak met nootmuskaat en peper. Roer op het laatst de schoon gewassen veldsla erdoor.

! Serveer de stamppot met braadworst

Ingrediënten:
- 900 gram kruimige aardappel
- 1 el olijfolie
- 2 uien
- 1 rode paprika
- 300 gram maïskorrels (uit blik)
- 150 gram kruidenkaas
- 150 ml melk
- 150 gram veldsla
- nootmuskaat/peper


« Terug naar: Recepten